In luna mai, ANAF a autorizat Auto-Ovarom sa restituie TVA-ul aferent vanzarii de produse catre cumparatorii din afara Comunitatii Europene.tax free_AOV
Beneficiarii acestei masuri sunt toti cumparatorii, persoane fizice, care au domiciliul in afara CE si care transporta in bagajul personal bunurile cumparate de la Auto-Ovarom, conform prevederilor art. 143 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal.

Pasii recuperarii TVA-ului de la Auto-Ovarom:

  1. faci cumparaturi in magazinele Auto-Ovarom
  2. valoarea cumparaturilor sa fie de minim 175 euro, TVA inclus
  3. primesti de la Auto-Ovarom factura si formularul de restituire TVA (2 exemplare)
  4. iesi din tara cu produsele cumparate in maxim 90 de zile de la data cumpararii
  5. la vama prezinti bunurile, factura si formularul de restituire TVA in original
  6. ofiterii vamali iti stampileaza documentele
  7. te intorci in magazinul Auto-Ovarom si primesti inapoi TVA-ul in baza formularului de restituire in original stampilat de biroul vamal si a unei copii de pe factura (vizata de asemenea de biroul vamal)

Auto-Ovarom returneaza integral TVA-ul, fara retinerea unui comision.

Intrebari frecvente

Bunurile eligibile pentru recuperarea TVA-ului sunt cele cumparate doar din magazinele autorizate, a caror valoare depaseste 175 euro, TVA inclus. Bunurile trebuie sa fie nefolosite (sigilate), sa corespunda cu datele de pe factura fiscala si sa fie transportate / prezentate de cumparator la biroul vamal.
Nu, returnarea de TVA se realizeaza doar in cazul bunurilor.
Stampila biroului vamal este obligatorie, in caz contrat NU vei fi eligibil pentru returnarea TVA. Formularul de restituire TVA si factura fiscala trebuie stampilate de biroul vamal la parasirea spatiului UE.
Nu, bunurile pentru care se restituie TVA-ul trebuie transportate de cumparator la biroul vamal de la iesirea din spatiul UE.
Solicita vanzatorului sa-ti prezinte autorizatia emisa de ANAF pentru recuperarea TVA-ului.