Fiind o operatiune mai costisitoare in comparatie cu o revizie periodica, inlocuirea kitului de distributie este o provocare pentru orice buget si depinde de tipul de autovehicul, de piesele alese si de manopera service-ului. Avantajul este ca acest cost intervine la intervale mai lungi de timp.

Important de stiut! Kit-ul de distributie se schimba preventiv, pentru a evita distrugerea partiala sau totala a motorului in cazul in care cureaua (sau lantul) se va rupe din cauza uzurii.

Diferentierea costului se face si in functie de tipul de distributie al autovehiculului, contand daca este pe curea sau pe lant. Mai trebuie spus ca, odata cu kitul de distributie, se mai inlocuiesc si o serie de curele de transmisie sau alte accesorii (ex. pompa de apa)

distributie_ro

 

CE SE INTAMPLA DACA NU SCHIMBI LA TIMP DISTRIBUTIA?

Cureaua (sau lantul) se va rupe din cauza uzurii! 
Daca se rupe cureaua de distributie la motorul tau, pistoanele vor lovi in supape, ceea ce poate duce la avarii grave. In cel mai norocos caz vei scapa cu doua-trei supape indoite, dar ai toate sansele sa ajungi in situatia de a schimba complet motorul, pentru ca va costa mai putin decat cu reparatia (chiuloasa distrusa, bloc motor fisurat, pistoane sparte, biele rupte, vilbrochen distrus s.a.m.d.)

CAND SCHIMBAM KITUL DE DISTRIBUTIE?

Distributia are un interval de schimb standard, limitat atat de numarul de kilometri cat si de timp. Momentul schimbarii distributiei este specificat in manualul autovehiculului si depinde de motorizare dar, uneori, si de modul in care a fost kit distributie cu pompa de apa si rolecondusa masina (condus normal sau intens). Kitul de distributie, in majoritatea cazurilor, este indicat sa fie inlocuit la 90.000 de kilometri (primul schimb) iar apoi la maxim 60.000 de kilometri, niciodata mai tarziu de 3-4 maxim 5 ani.Este necesara inlocuirea distributiei odata cu depasirea numarului de kilometri sau vechimii indicate datorita uzurii atat a rolelor angrenate, cat si a pompei de apa in cazul in care pompa de apa este angrenata de distributie. Aceste role au la baza un rulment care are o durata de viata limitata, tocmai de aceea se recomanda inlocuirea acestora impreauna. Cureaua de distributie este afectata de uzura in timp si este obligatoriu sa fie inlocuita alaturi de rolele aferente.

La un numar mai mare de km (de regula dupa 180.000 km) este necesara si inlocuirea pinioanelor danturate care sunt cuplate la cureaua de distributie, din cauza uzurii accentuate si posibilitatii decalarii cu cateva grade a axelor antrenate.

Distributiile pe lant se schimba la intervale de timp mult mai lungi decat cele pe curea, de obicei la peste 180.000 km. Exista masini la care practic lantul nu trebuie schimbat niciodata.

RECOMANDAREA AUTO-OVAROM

Distributia este un sistem extrem de important si este periculos sa faci compromisuri pentru intretinerea acestuia. Alege un service cu experienta cand faci schimbul distributiei si nu folosi decat echipamente noi, cumparate cu factura si garantie.

VREI SA STII CAT COSTA KITUL DE DISTRIBUTIE PENTRU MASINA TA?

Trimite un email cu datele masini luate din talon si iti trimitem oferta.